Ενημέρωση

Παρουσίαση πρώτου Τόμου Ἐπετηρίδος Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολητικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν η Επιστημονική Επετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και το βιβλίο του διδάκτορα εκπαιδευτικού κ. Γεωργίου Μαμάκη, στο τέλος δε τιμήθηκαν οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος,  ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νικ. Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπυρίδων Κατσαμποξάκης, ο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γ. Μαμάκης. Την παρουσίαση του 1ου τόμου της Επετηρίδος έκανε ο κ. Εμμανουήλ Δρακάκης, προϊστάμενος Γ.Α.Κ. Ηρακλείου.

Ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσίασε το βιβλίο του κ. Γεωργίου Μαμάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι ελλογιμώτατοι καθηγητές Θεολογίας, τέως Γυμνασιάρχες του Γυμνασίου Νεαπόλεως κ.κ. Μιχαήλ Γωνιωτάκης πρωτοψάλτης και Εμμανουήλ Φούσκης Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Τους απενεμήθη Σταυρός ο οποίος φέρει στο κέντρον του τον Παντοκράτορα Κύριο και όπισθεν τη σφραγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου καθώς και Πιττάκιον στο οποίο αναφέρεται και παινείται η προσφορά τους στην Παιδεία και την Εκκλησία.

Την εκδήλωση έκλεισε με βυζαντινιούς ύμνους η χορωδία της Ιεράς Μητρόπόλεως Πέτρας καί Χερρονήσου υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αντωνίου Πλαϊτη.

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του κ. Ιωάννη Γεροντή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button