Ενημέρωση

Ποιμαντική δραστηριότητα Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου κατά την Ε΄ Εβδομάδα των Νηστειών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, την Δευτέρα 27 Μαρτίου, μετείχε των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας. Το εσπέρας την ιδίας ημέρας, μετείχε του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού, Άνω Πινών.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, μετείχε της Συνεδρίας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, όπου και ανεγνώσθη ο Βίος της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.  Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, μετείχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου, στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά, έλαβε μέρος στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Φροντίδος Ηλικιωμένων της Αγίας Τριάδος, “Ο Άγιος Παντελεήμων”.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Θεία Λειτουργία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερομόναχος Νίκων, αδελφός της Ξενοφωντινής Σκήτης των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Όρους. Την Ιερά Αγρυπνία και την ομιλία του πατρός Νίκωνος μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως, στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YwIJX3eFo7s

Την Κυριακή 2 Απριλίου, Ε΄ των Νηστειών, ιερούργησε στον Ι. Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μαλίων.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, όπου ομίλησε ο κύριος Ιωάννης Τσερεβελάκης, Άρχοντας Πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, με θέμα:   “Ιδού ο Νυμφίος έρχεται”. Τον Κατανυκτικό Εσπερινό και την ομιλία του κ. Τσερεβελάκη, μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως, στο youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=DtXhFjPbys4

Back to top button