Ενημέρωση

Ποιμαντική δραστηριότητα Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 28 Ιουνίου τελέσθηκαν στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Νεαπόλεως τα Θυρανοίξια και εν συνεχεία ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, που απέστειλε στην Ιερά Μητρόπολή μας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη 29 Ιουνίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετείχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παύλου Σπηλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος μετ’ αυτών, του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος εκκλησιάσθηκε στον φερώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό στο Καστέλλι Φουρνής.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό Μέσα Λακωνίων.

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου, Εορτή των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος εκκλησιάσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φερμαλίνας Νεαπόλεως, ενώ την Παρασκευή 2 Ιουλίου, Σύναξη της Παναγίας Ορφανής Ιεράς Μονής Αγκαράθου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Νεκταρίου, στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας.

Back to top button