Ενημέρωση

Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου

Την Τετάρτη 15 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, κατόπιν αδείας του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, χοροστάτησε στον μεθέορτο Πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, μετά το πέρας της οποίας ετελέσθη το μνημόσυνο των κτητόρων και των αδελφών της Ιεράς Μονής.

 

Θεία Λειτουργία στο Σκηνέ Κυδωνίας και Τρισάγιο στη μνήμη των Νεοζηλανδών μαχητών

Την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σκηνέ Κυδωνίας, συμπροσευχομένου του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων Νεοζηλανδών κατά την Μάχη της Κρήτης στο συμμαχικό νεκροταφείο στη Σούδα.

 

Η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Εορτή του Αγίου Ειρηναίου

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος επεσκέφθη την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη εις Σπήλιον δια να παραστεί στον Εσπερινό της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Εορτής του Αγίου Ειρηναίου και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, επί τη Ονομαστική Εορτή του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

   

Back to top button