Ενημέρωση

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Ονομαστική Εορτή του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου

Tην Παρασκευή 23 Αυγούστου, επί τη Αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνου, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος, μετείχε της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, στην οποία προέστη ο άγων τα σεπτά Ονομαστήριά του, Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέας και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, καθώς και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

  

Τον εορτάζοντα Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο προσεφώνησε καταλλήλως, εκ μέρους των Σεβασμ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ευχήθηκε κατ᾽ άμφω υγεία και την άνωθεν ενίσχυση για τη συνέχιση του πολύπλευρου ποιμαντορικού έργου και της θεοφιλούς πρωθιεραρχίας του στην Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης. Να συνεχίσει δε να είναι πνευματικός φάρος και οδηγός του ευσεβούς κρητικού λαού, διδάσκοντας πάντοτε όχι με λόγια αλλά με τη ζωή και το παράδειγμά του.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους τους Σεβασμ. Αρχιερείς, τον κλήρο και το λαό για την συμμετοχή και την παρουσία τους στην Εορτή.

Αργότερα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος επεσκέφθη την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και τον επίσης εορτάζοντα Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο, στον οποίο ευχήθηκε καταλλήλως.

Back to top button