Ενημέρωση

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

      

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ομίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της προς Κύριον εκδημίας του, λέγοντας πως ο αοίδιμος Αρχιερεύς εκπλήρωνε με τη βαθιά πίστη και προσευχή του το Θέλημα του Θεού, στον οποίο είχε αφιερωθεί παιδιόθεν εν όλη τη καρδία, εν όλη τη ψυχή και εν όλη τη διανοία. Ο μακαριστός Μητροπολίτης, συνέχισε, “υπήρξε μεγάλος εκκλησιαστικός άνθρωπος, παραδοσιακός, φιλακόλουθος, φιλάγιος, όπως μαρτυρεί η μεγάλη του αγάπη προς την Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Παναγία. Υπήρξε πολυτάλαντος, χαρισματικός στον λόγο, με πολυσχιδή ποιμαντική διακονία και κοινωνική προσφορά, γεμάτος οραματισμούς για την Εκκλησία και την κοινωνία. Δεν έπαψε ούτε στιγμή να εργάζεται για τη διακονία του ποιμνίου του, να νουθετεί, να αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής, γι’ αυτό και αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία”. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος είπε: “Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Νεκτάριος άφησε ως παρακαταθήκη ιερά προς όλους την ανυπόκριτη αγάπη του, κυρίως όμως το γενναίο φρόνημά του, την αγόγγυστη υπομονή του, το απεριόριστο θάρρος του και την εμπιστοσύνη του στην πρόνοια και το Θέλημα του Θεού”.

  

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τέλεσε μετά των λοιπών παρευρισκομένων Σεβασμ. Μητροπολιτών το τριετές μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι Σεβασμ. Άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου και παρεκάλεσαν όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αναπαύση την ψυχήν του και κατατάξη αυτόν μετά των αγίων και των δικαίων.

         

Back to top button