Ενημέρωση

Πρόγραμμα Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της λαμπροφόρου Αναστάσεως

 

 

1 Απριλίου: Κυριακή της Εορτής των Βαΐων

7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

5.30 μ.μ.: Ακολουθία του Εσπερινού και η Έξοδος του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

7.30 μ.μ.: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως Αγίου Νικολάου.

 

2 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα

7.00π.μ.: Η Ακολουθία των Ωρών, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

6.00 μ.μ.: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

7.30μ.μ.: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος της Ενορίας Αναλήψεως.

 

3 Απριλίου: Μεγάλη Τρίτη

7.00 π.μ.: Η Ακολουθία των Ωρών, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

6.00 μ.μ.: Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

7.30 μ.μ.: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου της πόλεως Αγίου Νικολάου.

 

4 Απριλίου: Μεγάλη Τετάρτη

7.00 π.μ.: Η Ακολουθία των Ωρών, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πόλεως Αγίου Νικολάου.

5.30 μ.μ.: Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και εν συνεχεία το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα τελέσει το Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

7.30 μ.μ.: Ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης (η Ακολουθία του Νιπτήρος). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Μύρωνος της πόλεως Αγίου Νικολάου.

 

5 Απριλίου: Μεγάλη Πέμπτη

7.30 π.μ.: Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα ιερουργήσει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως Αγίου Νικολάου.

7.30 μ.μ.: Η Ακολουθία των Αγίων Παθών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

6 Απριλίου: Μεγάλη Παρασκευή

9.30 π.μ.: Οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως Αγίου Νικολάου.

8.00 μ.μ.: Η Ακολουθία του Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου

9.30 μ.μ.: Η Έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του στις κεντρικές οδούς της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

7 Απριλίου: Μεγάλο Σάββατο

8.00 π.μ.: Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα και καθεξής η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

10.30 μ.μ.: Κωδωνοκρουσία
11.00 μ.μ.: Η Παννυχίς του Πάσχα
12.00 μ.μ.: Η τελετή της Αναστάσεως στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και εν συνεχεία ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.
8 Απριλίου: Κυριακή του Πάσχα
10.30 π.μ.: Η Εναρκτήριος Ακολουθία και η ένδυση του Κλήρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως και εν συνεχεία η λιτανεία της Αναστάσεως επί των οδών Μπότη Σφακιανάκη και Εθνικής Αντιστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

9 Απριλίου: Δευτέρα του Πάσχα

7.00 π.μ.: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος θα ιερουργήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Αγίου Νικολάου.

 

 

 

Back to top button