Ενημέρωση

Προς τους μαθητές, τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

Προς τους μαθητές, τους γονείς, τους κηδεμόνες

και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς

όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης,

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να απευθύνω με πολλή αγάπη τις εγκάρδιες πατρικές μου ευχές στους μαθητές, στους γονείς, στους κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Για σας τις μαθήτριες και τους μαθητές ξεκινά μια νέα σχολική περίοδος που σας δίνει μια ακόμη νέα ευκαιρία. Σας παρακαλώ πατρικά, παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε προσωπικό, οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό επίπεδο, μην αφήσετε αυτήν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Μην αφήσετε το χρόνο απλά να κυλήσει. Σαν τις μέλισσες, ρουφήξτε το νέκταρ της γνώσης και τη σοφία της παιδείας από τις φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων σας. Εσείς, ως νέοι που είστε, έχετε ακόμη το προνόμιο να μπορείτε να ανοίγετε λευκές σελίδες στη ζωή σας. Από εσάς εξαρτάται αν θα σας γεμίσουν με ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

Θέλω να γνωρίζετε ότι στη ζωή μας είναι απαραίτητη η επικοινωνία μας με τον Θεό Πατέρα. Και αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής. Μην εγκαταλείπετε την προσευχή. Είναι ο αγωγός μέσα από τον οποίο διοχετεύεται στο νου και την καρδιά μας ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος. Αυτός ο φωτισμός είναι που χαρίζει στον άνθρωπο την αληθινή μόρφωση και πρόοδο που δεν έχει σχέση με την στείρα γνώση και την αποδοχή της ανεξέλεγκτης πληροφορίας που κατακλύζει τη ζωή μας, αλλά που τον καταξιώνει ως άνθρωπο και τον καθιστά πολύτιμο στους αλλοτριωμένους καιρούς μας.

Η τοπική Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σε σας, δίπλα στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες σας, δίπλα στους σεβαστούς δασκάλους και καθηγητές σας, τους οποίους αγαπούμε και τιμούμε για ό,τι προσφέρουν σε σας από το περίσσευμα της πυρακτωμένης καρδιάς τους.

Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και φώτιση. Ο πάνσοφος Τριαδικός Θεός να ευλογήσει το νέο εκπαιδευτικό έτος, τους κόπους, τις αγωνίες και τις προσπάθειες όλων σας, ώστε πραγματικά να ανθήσουν και να καρποφορήσουν οι ψυχές των παιδιών μας με καρπό εκατονταπλάσιο. Ευλογημένη σχολική χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών

†Ο Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button