Ενημέρωση

Προσκυνηματική Ἐκδρομή στούς Ἁγίους Τόπους

Με την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Νεκταρίου

Πληροφορίες – εγγραφές: Γραφεία Ι. Μητροπόλεως. Τηλ. 28410 32320 

Αεροπορικώς, κατευθείαν  από το Ηράκλειο.

Από 23 έως 30 Ιουνίου  2012

 

Πρόγραμμα

Σάββατο, 23 Ιουνίου:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.  Έλεγχος  διαβατηρίων και αναχώρηση για  Τελ-Αβίβ. Μεταφορά με λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, με ενδιάμεση στάση στον Τάφο του Αγ. Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στη Λύδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα προσκύνημα-ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στα εντός αυτού Πάνσεπτα Προσκυνήματα: Πανάγιο Τάφο, Αποκαθήλωση, Γολγοθά, Σπήλαιο Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α. Τα μεσάνυχτα προαιρετική συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία που τελείται στον Πανάγιο Τάφο.

 

 Κυριακή, 24 Ιουνίου:  Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα συναντηθούμε με το Μακαριώτατο Πατριάρχη, κ.κ Θεόφιλο. Στη συνέχεια,  δια της Οδού του Μαρτυρίου, ξενάγηση στο Πραιτώριο, στη Φυλακή του Πέτρου, στην Προβατική Κολυμβήθρα και στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Το  απόγευμα ελεύθερο.

 

 Δευτέρα, 25 Ιουνίου: Ολοήμερη εκδρομή στη Γαλιλαία. Θα επισκεφτούμε το Φρέαρ του Ιακώβου στη Σαμάρεια ,  τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Ι.Μ.  Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ, την Ι.Μ. των Αγ. Αποστόλων στη λίμνη της Τιβεριάδος, το Όρος των Μακαρισμών και την αρχαία Καπερναούμ. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα γίνει συμβολικό Βάπτισμα.  Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.     

 

Τρίτη, 26 Ιουνίου: Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της  Βηθλεέμ. Θα επισκεφτούμε τη Βασιλική και το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, το Σπήλαιο των Νηπίων,  το χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια τις Ι. Μονές  Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,  Αγ. Σάββα,  Προφήτου Ηλιού,  Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου  Σταυρού.

 

Τετάρτη, 27 Ιουνίου: Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε τις Ι. Μονές  Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά ( εαν είναι δυνατή η πρόσβαση με το λεωφορείο)  , Σαρανταρίου Όρους, Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Κατά την επιστροφή μας στην Ιερουσαλήμ, θα επισκεφτούμε στη Βηθανία  την Ι. Μονή   Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου.

  

Πέμπτη, 28 Ιουνίου: Το πρωί  επίσκεψη στον Τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή, τον Κήπο της Προδοσίας, τον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, το Όρος των Ελαιών, τη Μικρή Γαλιλαία και τον Τόπο της Αναλήψεως. Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγ. Σιών, στον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, τον Οίκο Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και τέλος στην περιοχή του  Τείχους των Δακρύων, όπου ευρίσκονται  και τα Τεμένη του Ομάρ και Έλ – Άκσα.

 

 Παρασκευή, 29 Ιουνίου: Ημέρα ελεύθερη για επίσκεψη στην αγορά τηs Ιερουσαλήμ.  

 

Σάββατο, 30 Ιουνίου: Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και επιστροφή με κατευθείαν πτήση, στο Ηράκλειο.

Προαιρετική διήμερη εκδρομή στο Όρος Σινά στις 28-29 Ιουνίου με σχετική τροποποίηση του προγράμματος

Τιμή Συμμετοχής :  800 Ευρώ

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

·         Οι μεταφορές από Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

·         Αεροπορικά  εισιτήρια Ηράκλειο – Τέλ Αβίβ – Ηράκλειο.

·         Ξεναγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

·         Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ, με ταξί.

·         Η διαμονή στην Ιερουσαλήμ, στο ξενοδοχείο GOLDEN WALLS, με πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως.

·         Συνοδός  γραφείου και  ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην τιμή  δεν συμπεριλαμβάνονται:

·         Φόροι αεροδρομίων (70€).

·         Φιλοδωρήματα

 

 

 Η εκδρομή διοργανώνεται από  το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ¨Μiranda Travel¨

Ηράκλειο, Πλατεία Αγίου Μηνά – Τηλ. 2810 287430

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button