Ενημέρωση

Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής

Το Σάββατο 11 Ιουνίου (Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νεαπόλεως. Προ της απολύσεως τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των απ᾽ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών, πατέρων, μητέρων, πάππων, προπάππων και συγγενών ημών και υπέρ της κατατάξεως των ψυχών αυτών μετά των αγίων και των δικαίων.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει όλους τους κεκοιμημένους, τους κατά πνεύμα και σάρκα συγγενείς και οικείους μας, όλους τους πατέρες και αδελφούς που κείτονται σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. Και κατακλείοντας, ανέφερε: «Να παρακαλέσουμε τον Χριστό να μας αξιώσει, πριν μας καταλάβει το γήρας και πριν εξέλθουμε από αυτή την ζωή, να προσανατολίσουμε τον βηματισμό μας και πάλι στην οδό του Ευαγγελίου. Αυτή θα πρέπει να είναι η προσευχή μας για να ευφραινόμαστε αιωνίως».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Προκατόχων αυτού.

Back to top button