Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος για την Εορτή της Υπαπαντής: Ημέρα αληθινής χαράς διότι ξαναζούμε τη φιλανθρωπία του Θεού

Το εσπέρας του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στις Λίμνες Μεραμβέλλου.

       

Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε το θεολογικό βάθος της μεγάλης αυτής Δεσποτοθεομητορικής Εορτής, αναφέροντας: «Ήλθαμε απόψε σε αυτό το νεόδμητο ναό για να προσφέρουμε πρωτίστως στην Υπεραγία Θεοτόκο τα μύρα της ευγνωμοσύνης μας, τα άνθη της αγάπης μας, τα δάκρυα της προσευχής μας· διότι η Παναγία μας προσέρχεται σήμερα στο ναό για να φανερώσει στον κόσμο τον Δημιουργό του Κόσμου, τον οποίο υποδέχεται χαρούμενος και ευτυχής στην αγκαλιά του ο πρεσβύτης Συμεών». Και προσέθεσε ότι μέσα από τους ύμνους και τις ωδές της Εορτής καλούμαστε κι εμείς σήμερα να αντλήσουμε όλα εκείνα τα σωτηριώδη μηνύματα από τη συγκινητική συνάντηση του Αγίου και Δικαίου Συμεών με τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου Ιησού Χριστό.

  

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βιδιανής στο Οροπέδιο Λασιθίου.

     

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα, επισημαίνοντας: «Η Εορτή της Υπαπαντής αποτελεί ημέρα χαράς σε μια εποχή μάλιστα που μειώνονται διαρκώς οι αιτίες και οι αφορμές της αληθινής χαράς. Είναι χωρίς υπερβολή Χριστούγεννα μετά τα Χριστούγεννα και Πάσχα πριν το Πάσχα. Κι αυτό διότι μας δίδει την ευκαιρία να ξαναζήσουμε το γεγονός της Θείας Οικονομίας, να βιώσουμε τη φιλανθρωπία του Θεού όπως εκφράστηκε κατά την Γέννησή Του. Μας δίδει τη δυνατότητα να ξαναδούμε τον Χριστό ως βρέφος σπαργανούμενον στο άλλο εκείνο βηθλεεμικό σπήλαιο της αγκάλης του Δικαίου Συμεών».

  

Περατώνοντας τον λόγο του ανέφερε: «Η Αγία μας Εκκλησία, όπως και στην περίπτωση της υποδοχής του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Συμεών, απευθύνει σήμερα σε όλους μας μια μεγάλη πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα, παρακινώντας μας να λάβουμε μια σθεναρή απόφαση για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόφαση που μας χωρίζει από τον Θεό, για να Τον συναντήσουμε στις αγκάλες της Εκκλησίας. Μας παροτρύνει δε, στην συνάντησή μας με το Σώμα του Ιησού Χριστού, να έχουμε επίγνωση της αμαρτωλότητός μας για να ζητήσουμε το έλεος, την βοήθεια και την θεραπεία του Αναστάντος Θεού και να απολαύσουμε με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα της συνανάστασής μας, που είναι και ο σκοπός του ερχομού μας στον κόσμο».

  

Back to top button