Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος για την βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους: Είναι ανάγκη να δείξουμε συμπόνοια στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, τηρώντας το Λόγο του Ευαγγελίου

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Θεοφανείων, Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προς στήριξη των κατοίκων της περιοχής Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επισημαίνοντας παράλληλα την σημαντική πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας για την στήριξη των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που βρίσκονται και θα βρίσκονται εκτός της εστίας τους, όχι μόνο για μερικές ημέρες αλλά καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, αφού οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα μπορέσουν να αποφανθούν για την καταλληλότητα των κτιρίων μετά την κατάπαυση της σεισμικής καταγραφής. Μέχρι τότε όμως οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε σκηνές, σε κλειστά γυμναστήρια ή διαμένουν στα αυτοκίνητά τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αδελφούς να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Άλλωστε, στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας ο Χριστός μάς λέγει: «Ό,τι θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, αυτό πρέπει και εσείς να πράττετε σε αυτούς ομοίως».

Ας ακούσουμε, αγαπητοί μου αδελφοί, τον Κυριακό αυτό Λόγο, το Λόγο του Ευαγγελίου που ο Κύριος μας λέγει, διότι αναγνωρίζει ότι ο άνθρωπος είναι εξ αρχής αδύνατο να πλησιάσει την ύψιστη, την αληθινή, την θεϊκή αγάπη με την οποία δείχνει συμπαράσταση και συμπόνοια ακόμη και στον εχθρό του, που ευεργετεί ακόμη και εκείνον που τον συκοφαντεί και του δημιουργεί προβλήματα.

Και εμείς δεν χρειαζόμαστε βοήθεια όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες περιστάσεις, όταν έχουμε εξαιρετικές ανάγκες και ιδιαίτερα ανάγκες που οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα; Έτσι δεν θέλουμε κι εμείς να μας συμπεριφέρονται οι συνάνθρωποί μας;

Γι’ αυτό να αγαπούμε τους συνανθρώπους μας, να μην τους στεναχωρούμε, να μην τους τρώγουμε με την κατάκρισή μας, αλλά να τους βοηθάμε σε κάθε δυσκολία, σε κάθε ανέχεια και σε κάθε τους πρόβλημα. Έτσι θα γίνουμε μαθητές Εκείνου που σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την σωτηρία του κόσμου».

Back to top button