Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: «Καλούμαστε να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά για να υποδεχθούμε στις καρδιές μας τον Γεννηθέντα Κύριο»

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, μνήμη των Αγίων Προπατόρων και του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Καρδιωτίσσης-Κεράς Πεδιάδος που είναι αφιερωμένο στο Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

  

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας ο οποίος ομίλησε περί των Αγίων Προπατόρων που η Εκκλησία μας προβάλλει λίγες ημέρες πριν την μεγάλη Εορτή της Ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. «Η Εκκλησία μας τοποθετεί την μνήμη τους αυτή την χρονική στιγμή τιμώντας έτσι όλους αυτούς τους Πατέρες και Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που προεφήτευσαν το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού και ανταποκρίθηκαν στην κλήση του Θεού, ώστε να γίνουν συνεργοί στο Μυστήριο της εν Χριστώ σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Ένας από αυτούς τους Πατέρες ήταν ο τιμώμενος Άγιος Ελευθέριος, ο οποίος διακρινόταν για την ευφυία, την μόρφωση, την μεγάλη ευσέβεια και την ακλόνητη πίστη του προς τον Χριστό χάρη στην οποία απέκτησε το χάρισμα της θαυματουργίας· γι᾽ αυτό και χειροτονήθηκε Επίσκοπος σε ηλικία μόλις 20 χρονών».

  

Περατώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Η Εκκλησία μας προετοιμάζει για να υποδεχθούμε στην καρδιά μας και να βιώσουμε τα μεγάλα γεγονότα της Θείας Οικονομίας, ένα εκ των οποίων είναι η Γέννηση του Χριστού, η μητρόπολις των Εορτών. Ως ευσεβείς χριστιανοί καλούμαστε να προετοιμαστούμε σωματικά και κυρίως πνευματικά για την Γέννηση του Θεανθρώπου, εφαρμόζοντας στην ζωή μας τον Λόγο του Θεού και το Νόμο του Ευαγγελίου Του έτσι ώστε να ελευθερωθούμε από κάθε πάθος, από κάθε αδικία και καθετί που μας απομακρύνει από τον Θεό και μας αποξενώνει από τους συνανθρώπους μας».

Back to top button