Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: Με την ανάπτυξη των ταλάντων που μας έδωσε ο Θεός μπορούμε να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το πρωί ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά Χανίων όπου ιερούργησε μετά του οικείου Ποιμενάρχου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι ευσεβείς χριστιανοί είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών που μετεφέρθησαν από την Αγιορείτικη Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, με την οποία ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος διατηρεί παλαιόθεν πνευματικούς δεσμούς.

        

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην παραβολή των ταλάντων που μοιράζει ένας πλούσιος άρχοντας στους δούλους του. Τα τάλαντα αυτά συμβολίζουν τα διαφορετικά χαρίσματα που δίδει ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους, αναλόγως της δύναμης και των ικανοτήτων τους, υπεγράμμισε. Και ολοκλήρωσε τον λόγο του, επισημαίνοντας πως ο Θεός μας προτρέπει να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα τάλαντα που έδωσε στον καθένα μας, με σκοπό να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Αυτό όμως προϋποθέτει μια υγιή σχέση με Αυτόν και τους συνανθρώπους μας, καθώς και τον προσωπικό μας αγώνα.

                 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο για την συμμετοχή του στην Θεία Λειτουργία και του προσέφερε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Back to top button