Ενημέρωση

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, κυρό Βασίλειο Μαρκάκη

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη στην κώμη των Αγίων Δέκα Μεσαράς και μετείχε της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου και Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Η Συνοδική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων μνήμης και ευγνωμοσύνης για τον μακαριστό Επίσκοπο Αρκαδίας (1902-1941) και μετέπειτα Μητροπολίτη Κρήτης (1941-1950), κυρό Βασίλειο Μαρκάκη. Οι εκδηλώσεις τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

       

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Συνοδικό Μνημόσυνο στην μνήμη του αειμνήστου Ιεράρχου, ο οποίος την ημέρα της Εορτής των Αγίων Αποστόλων, το έτος 1902, χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Δέκα Επίσκοπος Αρκαδίας. Για τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη κυρό Βασίλειο ομίλησε επικαίρως ο κ. Απόστολος Πιρουνάκης, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.

  

Εν συνεχεία, οι Σεβασμ. Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, εις ανάμνησιν της ημέρας, υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του μακαριστού Βασιλείου, το οποίο δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας η κ. Πολύμνια Λιοπυράκη-Μαρκάκη, ανιψιά του αοιδίμου  Πρωθιεράρχου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια επιγραφής εις μνήμην του τιμωμένου Αρχιερέως κυρού Βασιλείου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Δέκα.

         

Back to top button