Ενημέρωση

Τα Εγκαίνια του νέου Λιμενικού Τμήματος Ελούντας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το εσπέρας της Παρασκευής 21 Μαΐου, τα Εγκαίνια του νέου Λιμενικού Τμήματος Ελούντας. Η ανάπτυξη του Λιμενικού Τμήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της θεσμικής οργάνωσης του Λιμενικού και της ενίσχυσής του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμούς.

«Το έργο που παράγει το Λιμενικό Σώμα από τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι και το Λιμενικό Τμήμα της Ελούντας θα προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο και θα αποτελέσει στην ουσία ανά μηχανισμό που θα επιλύει προβλήματα και θα παρέχει δράσεις και υπηρεσίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, τόσο για τον τοπικό πληθυσμό, όσο και τους εκατομμύρια ταξιδιώτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο».

Στην τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας και εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.

Back to top button