Ενημέρωση

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ.κ. Γερασίμου και η Εορτή του Αγ. Αρτεμίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθησαν κι εφέτος η Εορτή του Αγίου Γερασίμου και τα σεπτά Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερασίμου, καθώς και η Εορτή του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το εσπέρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στον οποίο παρέστη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πανοσ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης. Ο π. Πρόδρομος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας καλή δύναμη στην Αρχιερατική διακονία του.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το πρωί, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη προσφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και του προσέφερε δώρο, εκ μέρους του ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων της Μητροπόλεως.

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για τις ευχές τους και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθως ο Yπαστυνόμος Β΄ του Α.Τ. Ιεράπετρας κ. Νικ. Τζουμάκας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Στις ως άνω Ακολουθίες παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Yποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και άλλοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και αρχών και πλήθος πιστών.

Back to top button