Ενημέρωση

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισσάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος τίμησε με την παρουσία του την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου που έλαβε χώρα εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στα Χανιά. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη προεξήρχε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Χρυσάνθου, αδελφού της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, στον οποίο ευχήθηκε η τελευταία Θεία Λειτουργία της ζωής του να έχει την ζέση και ευλάβεια σαν και την πρώτη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, χαιρέτισε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο και του ευχήθηκε με λόγους θερμούς, ενώ ο εορτάζων Ιεράρχης αντευχήθηκε και ευχαρίστησε ευγνωμόνως όλους τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς.

Back to top button