Ενημέρωση

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου πόλεως Αγίου Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου

κ. Νεκτάριος

καλεί τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας

 

            Ένας νέος Ναός, ο Ναός του Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου, ανοίγει τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου, για να δεχθεί τους Χριστιανούς, τους ανθρώπους της Πίστεως.

            Το θεωρώ αυτό ως μία μεγάλη ευλογία του Θεού για την πόλη του Αγίου Νικολάου και την Μητρόπολή μας.

             Ο Ναός του Αγίου Αντωνίου είναι κόσμημα του τόπου μας, έχει κτισθεί φιλοκαλικά, έχει ευπρεπισθεί με σεμνότητα. Όλα όσα έγιναν στον Ναό προέρχονται από το περίσσευμα της αγάπης του ευσεβούς λαού μας.

            Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου, στην οποία ανήκει, δεν είχε περιουσία να διαθέσει για την οικοδομή αυτού του Ναού. Επιχορηγήσεις από την Πολιτεία και από άλλους φορείς δεν δεχθήκαμε. Ό, τι έγινε εκεί είναι προσφορά επωνύμων και ανωνύμων, όλα δωρεές ευεργετών, αφιερωτών. Τους ανήκει ο δίκαιος έπαινος και η ευγνωμοσύνη όλων μας.

Ο Ναός του Αγίου Αντωνίου θα παραδοθεί αύριο βράδυ στην λατρεία του Θεού για να είναι σε χρήση, για να εκκλησιάζει τις ανάγκες, τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων. Ανοίγει τις πύλες του, για να χαρίσει ελπίδα και ζωή στους κουρασμένους και προβληματισμένους από τις ποικίλες κρίσεις που βιώνουμε.

Ο Ναός αυτός έχει πολλούς συμβολισμούς. Θα απαριθμηθούν στην τελετή των Θυρανοιξίων. Έχει δε και όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές των Ναών των μεγάλων πόλεων.

Παραδίδεται με πολλή αγάπη στον λαό μας, ως πασχάλιο δώρο, για μία αναστημένη και ελπιδοφόρα ζωή, με την προστασία πάντοτε του Θεού και την ευλογία του θαυματουργού Αγίου Αντωνίου.

Παρακαλώ, με πατρική αγάπη, όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, να έλθουν, στη χαρά αυτή της Εκκλησίας μας, στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου, που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα στις 6.00. Θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου, θα γίνει Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button