Ενημέρωση

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής στεγάστρου στο στάδιο «Περικλής Μελιδονιώτης» Νεαπόλεως ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην παρουσίαση της μελέτης

Η παρουσίαση της μελέτης του στεγάστρου που θα τοποθετηθεί στο στάδιο «Περικλής Μελιδονιώτης» Νεαπόλεως πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουνίου στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και του Πρωτοσυγκέλλου του, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτου Ταμπακάκη. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαρίλαος Αλεξάκης και Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κίμωνας Χουρδάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μηναδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Μαρίνος και εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Νεαπόλεως.

Ο μελετητής κ. Ιωάννης Δατσέρης, στον οποίο ανέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου την εκπόνηση της μελέτης, παρουσίασε ενώπιον των παρεστηκότων τα φωτορεαλιστικά και τα σχέδια της μελέτης. Να σημειωθεί δε ότι τα έξοδα της μελέτης κάλυψε εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολη, ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του έργου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος δήλωσε μετά το πέρας της παρουσίασης: «Ελπίζουμε να φθάσουμε στην υλοποίηση και στα εγκαίνια του στεγάστρου για να το χαιρόμαστε όλοι, και εμείς και οι αθλητές και η ομάδα της Α.Ε.Ν. Αναλάβαμε με πολλή χαρά για τα παιδιά της Νεάπολης τη χρηματοδότηση της μελέτης».

Εκ πλευράς του ο Δήμαρχος κ. Αντώνιος Ζερβός ευχαρίστησε εν πρώτοις την Ιερά Μητρόπολη και προσωπικά τον Σεβασμιώτατο διότι, όπως είπε, «με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι δεν περιορίζεται μόνο στα εκκλησιαστικά καθήκοντα, αλλά τείνει ευήκοον ους και στην τοπική κοινωνία. Με την δέσμευση του Περιφερειάρχη αλλά και τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γουλιδάκη και της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Χανιωτάκη ξεκινήσαμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια και μπορούμε πλέον να πούμε ότι η υλοποίηση του έργου είναι εφικτή».

Η συγγραφή του άρθρου βασίστηκε στο σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Σγουρού στην Εφημερίδα “Ανατολή”, στο φύλλο της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021

Back to top button