Ενημέρωση

Το 40ήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Πρεσβυτέρας Γεωργίας Στραταντωνάκη

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε το Σάββατο 25 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Προ της απολύσεως οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Πρεσβυτέρας του π. Κωνσταντίνου Περβολαράκη, Γεωργίας Στραταντωνάκη.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε για την εκλιπούσα: «Μέσα στο πνεύμα της κοινωνίας των προσώπων και ταυτόχρονα της δωρεάς του Θεού, που θέλει τον άνθρωπο να προετοιμάζεται για την πορεία του προς την αιωνιότητα, έζησε όλη της τη ζωή η μακαριστή Πρεσβυτέρα Γεωργία, την μνήμη της οποίας ερχόμαστε σήμερα να τιμήσουμε με πολλή αγάπη.

Η αγαπητή Πρεσβυτέρα ήταν άνθρωπος που έτρεφε μεγάλο σεβασμό προς τον Πρεσβύτερο και παράλληλα άνθρωπος που θυσιαζόταν για την οικογένειά της. Ο βίος της είναι παραδειγματικός για όλους εμάς, όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον τρόπο της ζωής της. Ευλαβέστατη, καλοπροαίρετη, χαμογελαστή είναι μόνο μερικά από τα σημεία του χαρακτήρα της.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μιμηθούμε τα ευάρεστα έργα με τα οποία την προίκισε ο Κύριος. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της μετά των αγίων και των δικαίων και να δώσει παρηγοριά και δύναμη στον π. Κωνσταντίνο, στην θυγατέρα του και σε όλους τους συγγενείς».

Back to top button