Ενημέρωση

Το 40θήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

         

Τον θείο λόγο κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Κατρίνης, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στο γεγονός της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν. «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για κάθε άνθρωπο. Όμως δεν θα πρέπει να τον φοβόμαστε, διότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός τον νίκησε κατά κράτος και εγκαινίασε έτσι έναν κόσμο φωτός, ζωής και αναστάσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Νικόδημος. Αυτό είναι το μήνυμα που μας δίδει ο Χριστός με την ευσπλαχνία Του απέναντι στην χήρα γυναίκα που σπαράζει για τον θάνατο του μοναχογιού της, διότι αντιλαμβάνεται την πραγματική αγάπη της για το παιδί της που δεν απορρέει από το επίγειο συμφέρον. «Αυτό που έκανε την μάνα να αισθάνεται άνευ νοήματος στην ζωή της ήταν η αίσθηση ότι η αγάπη νικιέται από τον χρόνο και τον θάνατο και γίνεται μόνο ανάμνηση», υπεγράμμισε. Κι αυτό δεν ήθελε ο Χριστός να συμβεί, γι’αυτό και κράτησε ζωντανό το παιδί της.

                   

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο π. Νικόδημος επεσήμανε ότι το σημερινό Ευαγγέλιο μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι δωρεά του Θεού στον άνθρωπο και πως ο Χριστός αντιλαμβάνεται πότε είναι προς το συμφέρον και πότε είναι ειλικρινής και δοτική προς τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκφράζουμε ειλικρινά αισθήματα αγάπης τόσο προς τον Θεό και προς τους πλησίον μας, γιατί τότε μόνο ο Χριστός μας δίδει την ευκαιρία να μετάσχουμε κι εμείς της Βασιλείας των Ουρανών.

      

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη, επί τη συμπληρώσει 40 ημερών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Back to top button