Ενημέρωση

Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του Έπους του ‘40

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των της Πίστεως και της Πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων, των υπερασπισθέντων τα ιερά και τα όσια του Έθνους των Ελλήνων και ευκλεώς και ενδόξως τελειωθέντων στο λαμπρό Έπος του 1940, τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, έμπροσθεν του Ηρώου που βρίσκεται στην Πλατεία Νεαπόλεως, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο μήνυμά του, απευθυνόμενος στην μαθητιώσα νεολαία: «Βρισκόμαστε για μια ακόμα χρονιά εδώ στο Ηρώο της πόλεώς μας, για να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν και έδωσαν ακόμα και το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Αυτοί είναι τα παλικάρια του τόπου μας, αυτοί είναι τα παλικάρια της Κρήτης και θα πρέπει και εμείς να βαδίζουμε στα δικά τους χνάρια, στα δικά τους βήματα.

Σήμερα ξεκινούμε τις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους και επικαλούμενοι τις δεήσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπεραμάχου Στρατηγού αλλά και τις ευχές και τις πρεσβείες κάποιων άλλων παλικαριών, των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων την μνήμη των οποίων η Εκκλησία μας τιμά αύριο. Ζητούμε λοιπόν τις ευχές τους για να βαδίζουμε κι εμείς στα χνάρια των προγόνων μας και να μην χάνουμε ποτέ την ταυτότητά μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!».

Η τελετή συνεχίσθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων της πόλεως και ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Back to top button