Ενημέρωση

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Νεκταρίου

Το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. αγίων Αρχιερέων Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

                           

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε το Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, επί τη συμπληρώσει τεσσάρων ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

         

Τον Θείο Λόγο κήρυξε καταλλήλως ο Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο οποίος σκιαγράφησε με παραστατικότητα την προσωπικότητα και το ποιμαντικό έργο του αοιδίμου Ιεράρχου. Την ομιλία του μπορείτε να την διαβάσετε, πατώντας εδώ.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο κ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Χερσονήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και οι κ. Κίμων Χουρδάκης και Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, Β΄ Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ιερείς και Μοναστικές Αδελφότητες.

    

Μετά το πέρας της Ακολουθίας τελέσθηκε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Αρχιερέως.

  

Back to top button