Ενημέρωση

Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό που ετελέσθη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Εμμανουήλ Κατσαρός ανέπτυξε το θέμα “Σύντομη ιστορική και θεολογική ανασκόπηση της περιόδου της Εικονομαχίας”. Την ομιλία του μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2018

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ για την εμπεριστατωμένη και συνάμα κατανοητή ομιλία του τόνισε ότι “Το έργο της Ορθοδοξίας σε κάθε εποχή είναι να κρατήσει ανόθευτη και αναλλοίωτη την «Ζωή του Χριστού» (τον τρόπο υπάρξεως, που έφερε ο Χριστός στον κόσμο) και να τον μεταδώσει σε κάθε σημείο της γης. Για να σωθεί ο κόσμος! Η Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν είναι απλώς ένας πανηγυρισμός, αλλά μια υπόμνηση σε κάθε ορθόδοξο, σε όλους μας, ότι ο κόσμος μας, η κοινωνία μας, περιμένουν ακόμη τον Χριστό, ή γιατί δεν Τον γνώρισαν ακόμη, ή γιατί Τον γνώρισαν μεν, αλλά Τον γνώρισαν όπως Τον παραμόρφωσε και αλλοίωσε η αίρεση και η κάθε λογής πλάνη”.

Back to top button