Ενημέρωση

Η Σύναξις της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Το εσπέρας της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, μετόχιον της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, στο Τσαμπί.

    

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο θαυμαστό γεγονός της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μέσα σε μυρτιές, στο νησί των Κυθήρων, καθώς και στα άπειρα θαύματα που επετέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί ανά τους αιώνες η σεβασμία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όσους προσέρχονται και προσκυνούν με ταπεινότητα και ευλάβεια το Σεπτό Της Πρόσωπο στον μεγαλοπρεπή ναό Της στα Κύθηρα, αλλά και στους απανταχού ορθοδόξους χριστιανούς.

    

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και η οικογένεια της Μοναχής Χρυσοστομίας, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κρεμαστών, χάρισε στην Εκκλησία αυτόν εδώ το ναό για να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα, σαράντα μέρες μετά την Κοίμηση της Παναγίας, πάλι να θυμόμαστε το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος, πάλι να καταφεύγουμε σε Αυτήν και πάλι να προσευχόμαστε για την πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για όλους, ζώντες και κεκοιμημένους».

Back to top button