Ενημέρωση

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: «Η Γέννηση του Χριστού αποτελεί ευκαιρία αναγέννησης του ανθρώπου»

Με χαρά και ευφροσύνη, κατάνυξη κι ευλάβεια πανηγύρισε και φέτος το ευσεβές πλήρωμα της καθ᾽ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Το πρωί της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, τελέσθηκαν στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κουφής Πέτρας οι Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού της Εορτής των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Θεαγγέλη Μοναχή, τις αδελφές της Ιεράς Μονής και στους πιστούς ο Τεχθείς Κύριος να χαρίζει σε όλους πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα και να εκπληρώνει κάθε πόθο.

  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο επεσκέφθησαν στην επισκοπική οικία η Φιλαρμονική Νεαπόλεως υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Νεκταρίου Αρακαδάκη, η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ Φούσκη και πολλά παιδιά που με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχήθηκαν στον σεβαστό Ποιμενάρχη.

        

Πολλοί πιστοί μετείχαν στις Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων που τελέσθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες (4.00 π.μ.) της Τετάρτης 25 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

         

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου επί τοις Χριστουγέννοις την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

       

Το πρωί της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο παλαιό Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοστομία Μοναχή και την συνοδεία της αλλά και στους ευσεβείς χριστιανούς χρόνια πολλά κι ευλογημένα και ένα ειρηνικό και δημιουργικό νέον έτος.

    

Back to top button