Ενημέρωση

«Ύμνοι, κάλαντα και χοροί από το Οροπέδιο των θρύλων ταπεινό προσκύνημα στην φάτνη της Βηθλεέμ»

Με σεβασμό στην πίστη, την εκκλησιαστική και λαϊκή παράδοση του τόπου πραγματοποιήθηκε η όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση, εμπνευσμένη από τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου το μεσημέρι της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα «Αντώνιος Βορεάδης» του Δημαρχείου Οροπεδίου Λασιθίου, στο Τζερμιάδο. Η εκδήλωση τελέσθηκε παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννη Στεφανάκη,  Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Κρουσταλλένιας και Βιδιανής, του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς λαού του Οροπεδίου.

Η βυζαντινή χορωδία του νεοσυσταθέντος παραρτήματος Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Οροπέδιο Λασιθίου, υπό την διεύθυνση και την διδασκαλία του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Τζερμιάδων, Αιδεσ. Πρωτοπρ. Νεκταρίου Κιοστεράκη απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ακολούθησαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων από τα παιδιά της Μουσικής Σχολής του κ. Νικολάου Καλομοίρη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του κ. Στυλιανού Καφετζάκη.

    

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στον κ. Δήμαρχο και τους παρευρισκομένους και εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Συνεχάρη τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά και τους δασκάλους των, χωρίς την καθοδήγηση των οποίων δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

    

Back to top button