ΑνακοινώσειςΕνημέρωση

30 χρόνια από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου

Ο Μητροπολίτης Πέτρας Δημήτριος (1956-1990)

Συμπληρώνονται εφέτος 30 χρόνια από την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου. Η Ιερά Μητρόπολή μας, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Σεπτού Ιεράρχου προγραμματίζει εκδηλώσεις μνήμης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Παρασκευής 10 Ιουλίου στις 6.00 μ.μ., στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων θα πραγματοποιήσει εσπερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ακολούθως, στις 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και Μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας Δημητρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου, ημέρα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, ημέρα τελέσεως της Εξοδίου Ακολουθίας του, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νεαπόλεως, όπου είναι ενταφιασμένος.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος ηνάλωσε τη ζωή του ως καλός ποιμήν υπέρ της Εκκλησίας και του ποιμνίου της, προσέφερε δε πολλά στήν πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, στήν διατήρηση του ανόθευτου εκκλησιαστικού ήθους, στην προνοιακή και φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Back to top button