Ενημέρωση

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την λήξη των κατηχητικών δραστηριοτήτων της Ενορίας Ι.Μ.Ν. Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως

Από τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία γέμισε η Εκκλησία το Σάββατο 4 Ιουλίου. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, επί τη ολοκληρώσει των κατηχητικών συνάξεων και δραστηριοτήτων της Ενορίας.

Τα παιδιά και οι γονείς που τα συνόδευαν, παρακολούθησαν με προσοχή και αφοσίωση τον κατηχητήριο λόγο του Σεβασμιωτάτου για το κορυφαίο Μυστήριο της Εκκλησίας, την Θεία Ευχαριστία. Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανεφέρθη βήμα-βήμα στα στάδια του μοναδικού αυτού Μυστηρίου, κατά το οποίο ο άρτος και ο οίνος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού και εξήγησε τεκμηριωμένα τις κινήσεις του Ιερέως, αλλά και την προσευχητική στάση και το ήθος των χριστιανών μέσα στην Εκκλησία καθ’ όλη τη διάρκεια του Μυστηρίου. Προσδιόρισε δε την σημασία της μετανοίας και της εξομολογήσεως, δύο προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούμε όταν προσερχόμαστε στο Ποτήριο της Ζωής, όλοι εμείς που λάβαμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος διά του Μυστηρίου του βαπτίσματος.

Στο πέρας της Ακολουθίας τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος των κατηχητικών νεανικών συνάξεων της Ενορίας π. Εμμανουήλ Καστανός, ο οποίος ανέφερε: «Με την βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη κατηχητική χρονιά, αφού η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστο το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας. Στον ευλογημένο και φιλόξενο χώρο Της η Μεγάλη Παναγία έβαλε τα παιδιά στην αγκαλιά Της, τα μύησε στο λατρευτικό γεγονός και τα δέχθηκε στις κατηχητικές συναντήσεις. Σκοπός μας θα είναι πάντοτε να μεταλαμπαδεύουμε στις καρδιές των παιδιών μας την Ορθόδοξη Πίστη, την αγάπη, την ελπίδα, το σεβασμό τόσο προς τον εαυτό τους όσο και προς τον συνάνθρωπο. Στην μεγάλη οικογένεια της Ενορίας το κατηχητικό είναι το δωμάτιο των παιδιών, εκεί που τα παιδιά έρχονται για να ζήσουν μαζί, για να ενωθούν μεταξύ τους και να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους».

«Το κατηχητικό σχολείο ολοκλήρωσε για φέτος τις δραστηριότητές του, αλλά όλο το καλοκαίρι και όλη τη χρονιά η χριστιανική ζωή συνεχίζεται. Μπορούμε, αγαπητά μου παιδιά, να είμαστε πάντοτε κοντά στην Εκκλησία, να ευχαριστούμε και να δοξολογούμε τον Χριστό κάθε Κυριακή», ανέφερε ολοκληρώνοντας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ποιμαντική αγάπη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει προς όλους τους νέους και τα παιδιά της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην μεγάλη χριστιανική οικογένεια της Μεγάλης Παναγίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος έδωσε στα παιδιά και τους νέους του κατηχητικού σχολείου ως ευλογία ένα αναμνηστικό δώρο για το καλοκαίρι και τους προέτρεψε την επόμενη χρονιά να παρακινήσουν τους φίλους τους να μετέχουν και αυτοί στις δραστηριότητες της Ενορίας.

Back to top button