Ενημέρωση

Εκδήλωση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος παρακολούθησε στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο την Εκδήλωση Τιμής και Ευγνωμοσύνης που διοργάνωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου και το τριμηνιαίο περιοδικό «Αμάλθεια» που εκδίδει εδώ και 48 χρόνια. Η εκδήλωση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Σταμέλος, αφορούσε στη βράβευση των καλύτερων τετράστιχων που αναδείχθηκαν μετά από διαγωνισμό σχετικά με τη συγγραφή ενός τετράστιχου με αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του.

Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση των εκδοτών των εφημερίδων του Νομού Λασιθίου με τα περισσότερα έτη κυκλοφορίας που ταυτόχρονα ξεχωρίζουν για την ορθή και έγκαιρη πληροφόρηση. Ο Σεβασμιώτατος βράβευσε την εκδότη της εφημερίδας «Ανατολή» κ. Πόπη Κοζύρη και ακολούθησε η βράβευση των εφημερίδων «Νέα Επαρχία» Σητείας και «Ιεράπετρα 21ος Αιών»  Ιεράπετρας, καθώς και του τριμηνιαίου περιοδικού «Το Λασίθι».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα και συνεχάρη τον κ. Ιωάννη Σταμέλο για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Back to top button