Ενημέρωση

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος

Το εσπέρας της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσμος χοροστάτησε κατά τον εσπερινό της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα ναό στο Σφεντύλι.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα είπε μεταξύ άλλων:

“Ήρθαμε απόψε στον Ναό του Αγίου Θεοδώρου για να τον ευχαριστήσουμε και για να τον παρακαλέσουμε να μας στερεώνει στην πίστη μας. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ζητούμε στην προσευχή μας είναι να είμαστε σταθεροί στην πίστη μας. Βλέπετε το τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πουθενά πλέον δεν κηρύσσεται στην πράξη το Ευαγγέλιο του Χριστού. Το κηρύσσουμε στις εκκλησίες απ’ άμβωνος, αλλά κανείς από εμάς δεν το κηρύσσει με το βίωμά του, δεν το κηρύσσει με τη ζωή του.

Βλέπετε, οι πόλεμοι είναι απ’ άκρου εις άκρον του κόσμου. Στη γειτονιά μας και στην Ουκρανία δύο χρόνια τώρα και στην Παλαιστίνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Πόσος θάνατος σε αυτές τις περιοχές; Πόσες καταστροφές; Πόσοι πρόσφυγες; Πόσοι αιχμάλωτοι; Πόσα βασανιστήρια; Κανείς δεν τα παρουσιάζει, απλά μας συνήθισαν τα ΜΜΕ να δεχόμαστε τον πόλεμο ως εικόνα. Αλλά αδελφοί μου, ας παρακαλούμε τον Θεό να μη μας αξιώσει ποτέ να βρεθούμε σε τέτοιο κίνδυνο”.

 

Back to top button