Ενημέρωση

Επίσκεψη του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου στο Άγιον Όρος

Από 9 έως 15 Μαΐου ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος μετέβη εις το Άγιον Όρος δια προσκύνημα.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος επεσκέφθη τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, την Ιερά Επιστασία, όπου έγινε δεκτός από τον Πρωτοεπιστάτη π. Χριστόφορο και μέλη της Συνάξεως, τις Ιερές Μονές Ιβήρων και Φιλοθέου και τις περιοχές του Αγίου Όρους Καψάλα και Προβάτα, όπου και επεσκέφθη κελλία στα οποία εγκαταβιούν πατέρες από την Επαρχία Μεραμβέλλου.

Την Κυριακή 13 Μαΐου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου.

       

 

Την Τρίτη 15 Μαΐου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ο οποίος κτίσθηκε εις μνήμην του Μακαριστού Πατριάρχου κυρού Πέτρου και της συνοδείας του, σε χώρο πλησίον της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου, απ’ όπου φαίνεται το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο που τους μετέφερε για προσκύνημα στο Άγιον Όρος.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωναν οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρινής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Παύλου Αρχιμ. κ. Παρθένιος και Οσίου Διονυσίου Αρχιμ. κ. Πέτρος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης και ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Αρχιμ. κ. Αθηνόδωρος Παπαευριπιάδης.

Ο Μακαριώτατος εμφανώς συγκινημένος κατά την διάρκεια της Τελετής, στην ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Αλεξανδρινού Θρόνου προς τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής κ. Παρθένιο, την Ιερά Σύναξη της Αδελφότητος και προς όλους όσους συνέβαλαν, επωνύμους και ανωνύμους, για την ανέγερση του Ιερού Ναού. Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε προς τον Καθηγούμενο, για το Σκευοφυλάκειο της Μονής, την Πατριαρχική τιάρα που φορούσε ο Μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος την ημέρα που ενθρονίστηκε το 1997, όπως επίσης αφιέρωσε και τα εγκόλπια του μακαριστού Προκατόχου του, ευχαριστώντας θερμά όλη την Αδελφότητα της Μονής.

     

Back to top button