Ενημέρωση

Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου

Με την διεξαγωγή των πτυχιακών-διπλωματικών και προαγωγικών εξετάσεων, στις 18 και 21 Ιουνίου αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν για μία ακόμα χρονιά τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

    

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το πρωί, διεξήχθησαν, κατόπιν εγκρίσεως και αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υπ᾽ αριθ. 206746/4184/1699/1208/04-06-2019 Απόφαση, οι πτυχιακές-διπλωματικές εξετάσεις. Η Εξεταστική Επιτροπή αποτελείτο από τον Πρόεδρο και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντώνιο Πλαΐτη, Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και τα Μέλη κ. Δημήτριο Νεραντζή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Αποστόλου της Μ. τ. Χ. Ε., π. Νικόλαο Αλεξάκη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, Άρχοντα Μαΐστορα της Μ.τ.Χ.Ε. και π. Νεκτάριο Κιοστεράκη, ενώ ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού παρέστη ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορικής Βυζαντινής Μουσικολογίας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης.

    

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Καμαράτος Εμμανουήλ του Γεωργίου: «Λίαν Καλώς» 8,7

Κατρινάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου: «Άριστα» 9,8

Μενεγάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου: «Άριστα» 10

Παπαγεωργίου Σοφία του Κωνσταντίνου: «Άριστα» 10

Χαλκιαδάκης Νικόλαος του Θεμιστοκλή: «Λίαν Καλώς» 9

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σαριδάκης Νικόλαος του Ελευθερίου: «Άριστα» 10

         

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου το εσπέρας πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής. Στην Επιτροπή συμμετείχαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ως Πρόεδρος και τα Μέλη, οι Καθηγητές π. Βασίλειος Περουλάκης, π. Νεκτάριος Κιοστεράκης και ο κ. Ιωάννης Λασθιωτάκης.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρακολούθησε την πρόοδο των σπουδαστών της Σχολής και τους προέτρεψε, για την περαιτέρω εξέλιξή τους, να συνεχίσουν να στελεχώνουν με περισσότερο ζήλο τα αναλόγια των Ιερών Ναών, διότι κατά την διάρκεια των Ακολουθιών της Αγίας μας Εκκλησίας μαθαίνουν να εφαρμόζουν στην πράξη την θεωρία της Βυζαντινής Μουσικής.

                 

Back to top button