Ενημέρωση

Η Απόδοση της Εορτής της Μεταμορφώσεως και η Μεγάλη Παράκληση στον Επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φουρνή

Την Κυριακή 12 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παλαιά έδρα της Επισκοπής Πέτρας στην Επάνω Φουρνή Μεραμβέλλου.

Στον λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανέφερε: “Την ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου ο Θεός μας δίδει μια πνευματική αφορμή για να πλησιάσουμε το νόημα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καλώντας μας παράλληλα να προβληματιστούμε σχετικά με το αν εφαρμόζουμε τον Λόγο του Ευαγγελίου Του στην ζωή μας”. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: “Με τις καθημερινές Ακολουθίες, τις Ιερές Παρακλήσεις και τις Θείες Λειτουργίες, που ψάλλουμε ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Της Παναγίας, Την παρακαλούμε να δεχτεί ως θυμίαμα τις προσευχές και τη νηστεία που κάνουμε στην χάρη Της”. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: “Ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας, που η αγκαλιά Της είναι διαρκώς ανοιχτή για ολόκληρη την ανθρωπότητα, να μας φωτίσει να βρούμε το αληθινό νόημα της ζωής, τον δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία μας”.

 

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μοχό Πεδιάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς τους ευλαβείς χριστιανούς, παρεκάλεσε την Παναγία που είναι για όλους παρηγορία, ελπίδα, προστασία, σκέπη και καταφυγή, όχι μόνο γιατί είναι Γοργοϋπήκοος σε ό,τι της ζητήσουμε, αλλά κυρίως γιατί προσέφερε στους ανθρώπους τον Σωτήρα του κόσμου, να χαρίζει σε όλους σωματική και πνευματική υγεία και δύναμη. Προέτρεψε δε όλους μας να διαβιούμε με τον τρόπο που Εκείνη ευαρεστείται, με την εφαρμογή δηλαδή του Θελήματος του Υιού Της και να χαρίζει σ΄όλους πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα.

Back to top button