Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης

Την Παρασκευή 4 Απριλίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της Ενορίας Αγίου Γεωργίου-Αγίου Αντωνίου, της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο συναξάρι της τιμώμενης Αγίας, η οποία, ως νεαρά κοπέλα, είχε να αντιμετωπίσει την οργή και την αγριότητα του ίδιου του πατέρα της, όταν εκείνη με ιδιαίτερο θάρρος γκρέμισε τα είδωλα που βρίσκονταν στο σπίτι της και ομολόγησε ευθαρσώς ότι είχε βαπτισθεί Χριστιανή. Τότε επέδειξε μεγάλη γενναιότητα και αποφασιστικότητα και απεφάσισε να θυσιάσει την ζωή της για τον Χριστό, εξαιτίας της αγάπης της προς Αυτόν, σκεπτόμενη τον Λόγο Του, ότι όποιος Τον ομολογήσει ενώπιον των ανθρώπων, θα Τον ομολογήσει και ενώπιον του Πατρός Του εν τοις ουρανοίς.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, επεσήμανε πως “οι Άγιοι της Εκκλησίας είναι μέτρο συγκρίσεως και για την δική μας αγάπη και αποφασιστικότητα για τον Χριστό. Είναι ανάγκη και εμείς, με τον τρόπο της ζωής μας, με τα έργα μας, να μαρτυρούμε καθημερινώς ότι πιστεύουμε αληθινά στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, με την έμπρακτη εφαρμογή του Ευαγγελίου Του και του θελήματός Του στην ζωή μας”.

Στην Ακολουθία παρέστη και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και πλήθος πιστών.

Back to top button