Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επί τη Εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στον φερώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των Ακολουθιών ετέθη προς προσκύνηση τίμιο Λείψανο της Αγίας.

 

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Καλλιόπης που μαρτύρησε το έτος 251, έτος που συμπίπτει με τους διωγμούς των χριστιανών υπό του αυτοκράτορος Δεκίου. Οι διωγμοί αυτοί ανέδειξαν πολλούς μάρτυρες της χριστιανικής πίστεως και στην Κρήτη, όπως οι Άγιοι Δέκα, το αίμα των οποίων συνέβαλε στη στερέωση της χριστιανικής πίστεως στο νησί.

 

Περατώνοντας τον λόγο του ο σεβαστός Ποιμενάρχης παρότρυνε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν το μαρτυρικό φρόνημα και την ολόψυχη αγάπη της Αγίας Καλλιόπης προς τον Χριστό, για χάρη του οποίου δεν δίστασε να εγκαταλείψει τα επίγεια για τα επουράνια αγαθά και τις πρόσκαιρες χαρές της ζωής για τις αιώνιες χαρές και ευδοκίες του Ουρανού.

Την Εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

 

Back to top button