Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής

Το εσπέρας της Πέμπτης 25 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ανεφέρθη στην θαυμαστή βιοτή της τιμωμένης Αγίας που έζησε τον 2ο μ.Χ. αιώνα, υπογραμμίζοντας την γεμάτη παιδεία και νουθεσία Κυρίου ανατροφή της από τους ευσεβείς γονείς της, Αγάθωνα και Πολιτεία, τα τάλαντα που της έδωσε η χάρις του Θεού, αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη από τον ηγεμόνα Αντωνίνο.

                 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κρασίου Πεδιάδος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, θέτοντας ως πρότυπο την Αγία Παρασκευή, προέτρεψε το φιλάγιο πλήρωμα να την μιμηθεί στην πίστη, την ελπίδα και την αγάπη της προς τον Θεό. Κατακλείοντας την ομιλία του, ανέπεμψε δέηση στην τιμωμένη Αγία ώστε να μας προστατεύει, να μας αγιάζει και να μας καθοδηγεί, διατηρώντας τους πνευματικούς οφθαλμούς μας ανοικτούς, για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τον αληθινό σκοπό της ζωής μας, την ένωσή μας με τον Θεό.

           

Back to top button