Ενημέρωση

Η Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στην Ανάληψη Χερσονήσου.

       

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ανάληψη του Χριστού σηματοδοτεί το τέλος της επίγειας παρουσίας Του και δηλώνει, μετά την Σάρκωση, την Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση, την επάνοδό Του στον ουρανό στην προτέρα Του θέση, εκ δεξιών του Πατρός. Και σημείωσε: «Ο Χριστός, που κατέρχεται στη γη ως ένας φτωχός και ταπεινός άνθρωπος, αναλαμβάνεται τώρα εις τους ουρανούς, συνοδευόμενος υπό των Αγγέλων εν νεφέλη φωτεινή, όχι ως Θεός, αλλά ως Θεάνθρωπος. Γίνεται με τον τρόπο αυτό ο μεσολαβητής της ανθρωπότητος προς τον Θεό Πατέρα, διότι δίδει τη δυνατότητα σε όλους όσοι πιστεύουν σε Αυτόν να απολαύσουν την δόξα της Βασιλείας των Ουρανών. Δίδει στους ανθρώπους την δυνατότητα της συνεχούς κοινωνίας και επικοινωνίας μαζί Του, κάτι το οποίο είχε διαταραχθεί εξαιτίας της αμαρτίας. Δίδει την δυνατότητα της θεώσεως, της λυτρώσεως και της σωτηρίας. Και η σωτηρία αυτή για το ανθρώπινο γένος δεν αποτελεί πλέον προσδοκία αλλά βεβαιότητα».

       

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Αβρακόντε Οροπεδίου Λασιθίου, το βόρειο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Σωτήρος.

  

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, επισημαίνοντας πως ο Χριστός, με την Ανάληψή Του επισφραγίζει την Ανάσταση και την Διδασκαλία Του, αλλά και όλες τις υποσχέσεις που δίδει στους ανθρώπους κατά τα ρήματα του Ευαγγελίου Του. Κατά την άνοδό Του εις τους ουρανούς ευλογεί τους Μαθητές Του και τους λέγει να κάνουν υπακοή, να επιστρέψουν στα Ιεροσόλυμα και να περιμένουν εκεί την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.

  

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Αναληφθείς Κύριος να φωτίζει, να αγιάζει και να καθοδηγεί όλους μας, έτι δε περαιτέρω τους μαθητές που τις ημέρες αυτές διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Back to top button