Ενημέρωση

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης

Με λαμπρότητα και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στην Ιερά Μητρόπολή μας, με την προσέλευση εκατοντάδων πιστών που προσκύνησαν ευλαβικά στη χάρη Της.

Την Τρίτη 24 Ιουνίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης της Ενορίας Πισκοπιανού Χερσονήσου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος και συμπροσευχομένου του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο οποίος επεσήμανε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι εισακούσθησαν οι προσευχές της Αγίας Άννης να αποκτήσει παιδί, με τον σύζυγό της Άγιο Ιωακείμ, παρά την προχωρημένη ηλικία της. Και μάλιστα ο Θεός δεν τους χάρισε ένα οποιοδήποτε παιδί, αλλά την Παναγία που γέννησε τον Κύριο και Θεό ημών Ιησού Χριστό. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Μύρων υπεγράμμισε πως κι εμείς σήμερα, ως αληθινοί Χριστιανοί, είναι ανάγκη να αποδεχθούμε την πνευματική μας στειρότητα πριν ζητήσουμε το έλεος του Θεού και έπειτα με τις προσευχές και νηστείες να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στον Λόγο του Ευαγγελίου για την σωτηρία μας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να σκεπάζει την πατρίδα μας, να αναπαύσει τα θύματα από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική και να δίδει δύναμη σε όλους τους πληγέντες να ορθοποδίσουν ξανά.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο νυν Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Μαστοράκης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Ευρωβουλευτής κ. Σπυρίδων Δανέλλης.

 

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης στην Φουρνή Μεραμβέλλου.

Στον λόγο του προς τους προσελθόντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που τέλεσε την Ακολουθία στο μικρό και ιστορικό αυτό εκκλησάκι της Φουρνής, που οι πρόγονοί μας αφιέρωσαν στην γιαγιά όλων των Χριστιανών και μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Αγία Άννα και ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

Back to top button