Ενημέρωση

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

Την Κυριακή 5 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον Βρουχά. Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ανέλυσε την σημασία της Εορτής.

    

 

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου το πρωί, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Πρίνα, συμπροσευχομένου του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονα.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους ευλαβείς χριστιανούς, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η εορτή της Μεταμορφώσεως θα μπορούσε να ονομασθεί η εορτή του φωτός, αφού το φως της θείας Φύσεως του Χριστού διεπέρασε το κέλυφος της ανθρωπίνης φύσεώς Του και “έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως” (Ματθ. ιζ, 2). Αυτό το φως το χαρίζει ο Χριστός στις δεκτικές καρδιές, που ανοίγουν να το δεχθούν. Και έτσι διαλύονται τα σκοτάδια της αγνοίας, της μοναξιάς και της απογνώσεως που πολλές φορές πνίγουν τις καρδιές των ανθρώπων”.

 

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκαν στην διαλελυμένη ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Κεράμου, στο Καστέλλι Φουρνής.

 

Την Τρίτη 7 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αρετίου.

Back to top button