Ενημέρωση

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Ιερά Μητρόπολή μας

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, εορτάστηκε πανηγυρικώς η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Επισκόπου Αθηνών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γερασίμου.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν οι Δικαστικοί Λειτουργοί, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νεαπόλεως, για να εορτάσουν τον προστάτη  τους  Άγιο Διονύσιο. 

Μετά την ευλόγηση των Άρτων, τελέστηκε το μνημόσυνο του αοιδίμου Επισκόπου Πέτρας κυρού Διονυσίου, επί τη συμπληρώσει εβδομήκοντα ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, συνεχάρη τα μέλη του Δικαστικού Σώματος για το σημαντικό έργο της απονομής δικαιοσύνης που επιτελούν και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην ζωή και την διακονία τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Επισκόπου Διονυσίου Μαραγκουδάκη, ο οποίος αρχιεράτευσε θεοφιλώς και θεαρέστως για πολλά χρόνια, τονίζοντας ότι ήταν ο Επίσκοπος εκείνος που ολοκλήρωσε κτηριακά, μετά από  πολλές δυσκολίες,  τον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη δεξίωση, προς τιμήν των Δικαστικών, στο Εκκλησιαστικό Κέντρο του Ναού.

Back to top button