Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Το εσπέρας της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στον Άγιο Γεώργιο Σκινιά Μεραμβέλλου.

    

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς περί του θαυμαστού μαρτυρικού βίου του Αγίου Χαραλάμπους που έζησε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, λέγοντας: «Ο Άγιος Χαράλαμπος, όπως λέγει το απολυτίκιό του, είναι ένας από τους στύλους της Εκκλησίας και ένας λύχνος που στηρίζει και φωτίζει την οικουμένη διά της αγιότητός του. Και η εορτή αυτή προσανατολίζει τη σκέψη και το μυαλό μας προς την αγιότητα και το μαρτύριο που εκφράζουν την αληθινή αγάπη προς τον Θεό, που κάνουν τον άνθρωπο να προσφέρεται άνευ όρων και πέρα από κάθε λογική στον Δημιουργό και Πλάστη του».

Περαίνοντας τον λόγο του προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να παραδειγματίζονται από τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου, προσπαθώντας όχι μονάχα να διδάσκονται από αυτό αλλά και να το εφαρμόζουν στη ζωή τους.

    

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, πόλεως Αγίου Νικολάου.

  

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο σεπτό πρόσωπο του Αγίου Χαραλάμπους, ενός ιδιαιτέρως λαοφιλούς Αγίου της Εκκλησίας που έλαμψε διά του μαρτυρίου του· ενός Αγίου που υπέμεινε τα φρικτά βασανιστήρια και τις βίαιες διώξεις των ειδωλολατρών διατηρώντας με υπομονή και επιμονή, σταθερή την πίστη του προς τον Χριστό. Κατακλείοντας ευχαρίστησε την οικογένεια Αλεξάκη που με ευλάβεια ανήγειρε και αφιέρωσε αυτό το ναό στον μακαριστό Χαράλαμπο και που συνεχίζει μέχρι σήμερα να τον συντηρεί ανακαινίζοντας και εξωραΐζοντάς τον.

    

Back to top button