Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού

Την Τρίτη 7 Μαΐου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην κεντρική αγορά της Νεαπόλεως.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαρμακέτο Οροπεδίου Λασιθίου.

     

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε την μεγάλη αγάπη του Αγίου Ιωάννη, του μικρότερου της χορείας των Αγίων Αποστόλων, προς τον Διδάσκαλό του, τον Ιησού Χριστό, Τον Οποίο δε δίστασε να ακολουθήσει καθ᾽ όλη τη διάρκεια του Μαρτυρίου και του Πάθους Του, εν αντιθέσει με τους άλλους Αποστόλους που δεν το έπραξαν, φοβούμενοι τους Ιουδαίους. Κήρυττε συνεχώς προς τους συνανθρώπους του την αγάπη, επαναλαμβάνοντας τη φράση «αγαπάτε αλλήλους». Γι’ αυτό και η Εκκλησία του προσέδωσε τον τίτλο «Θεολόγος», ένας ιδιαίτερα τιμητικός τίτλος που φέρουν μονάχα άλλοι δύο Άγιοι, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος.

  

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη για να μπορέσουν να κατανοήσουν την σημασία της Θεανθρωπήσεως και του Ευαγγελίου του Χριστού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

  

Back to top button