Ενημέρωση

Η Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Το εσπέρας της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Τσαμπί, μετόχιον της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, επί τη ενθυμήσει του εν τη Κυθηραίων νήσω θαύματος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου των Μυρτιδίων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα: «Η Παναγία διαβεβαίωσε τους ανθρώπους ότι μετά την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάστασίν Της δεν θα εγκαταλείψει τον κόσμο και αποδεικνύεται ότι είναι πάντοτε δίπλα μας διά των πολλών και αναρίθμητων θαυμάτων τα οποία δεν παύει μέχρι σήμερα να επιτελεί.

Γι’ αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι διάσπαρτες εορτές προς τιμήν της Παναγίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, όπως και η σημερινή. Γι’ αυτό υπάρχουν χιλιάδες θαυματουργές εικόνες Της ανά πάσα την Οικουμένη, γιατί η Παναγία μας βρίσκεται παντού και πρεσβεύει για όλους εμάς. Είναι η ελπίδα, η παρηγορία και η παραμυθία μας, είναι Εκείνη που μεσιτεύει διαρκώς προς τον Κύριο και Υιό Της.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις εορτές αυτές και ας προσφύγουμε στα ιερά εικονίσματά Της και στους ναούς που είναι αφιερωμένοι σε Αυτήν, για να ζητήσουμε την βοήθειά Της. Να Την παρακαλούμε πρωτίστως για την σωτηρία μας, γιατί όταν βλέπει ότι αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας προκοπή, τότε κι Εκείνη πολλαπλάσια μας δίδει την χάρη και την ευλογία Της στην καθημερινότητα και τη ζωή μας».

Back to top button