Ενημέρωση

Κοίμηση Ιερέως Αντωνίου Καμπαναράκη

Στις 19 Φεβρουαρίου 2019 μετέστη προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καμπαναράκης, Εφημέριος της Ενορίας Ποταμιών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στο χωρίο Γεράκι της Επαρχίας Πεδιάδος Ηρακλείου, το έτος 1948.

Απεφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή το έτος 1970.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στον παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου και στις 14 Φεβρουαρίου 1971 Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, υπό του μακαριστού Πρωθιεράρχου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου.

Στις 27 Φεβρουαρίου διορίζεται Εφημέριος στην Ενορία Ποταμιών και στις 15 Οκτωβρίου 1983 λαμβάνει το πτυχίο της Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε στις 8 Αυγούστου 2003, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιωτάτος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του εξήρε την ευσέβεια, το  ήθος, την αρχοντιά, την ιεροπρέπεια  και την παιδεία του μεταστάντος και τον ευχαρίστησε για ό,τι καλό και αγαθό προσέφερε στην Εκκλησία.

Ανεγνώσθησαν ψηφίσματα εκ μέρους του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ποταμιών κ. Γεράσιμος Κόμης.

Η ταφή του πατρός Αντωνίου έγινε στο χωρίο Κασσάνοι Ηρακλείου.

Back to top button