Ενημέρωση

Κυριακή ΙΑ’ Λουκά (Αγίων Προπατόρων)

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στην Ανάληψη Χερσονήσου.

    

Ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Μηλάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σχετικώς με την διοργάνωση και εφέτος Εράνου Αγάπης για τους εμπερίστατους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη της βοηθείας, της θαλπωρής και της στηρίξεώς μας.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς σχετικώς με το νόημα της Μητρόπολης των Εορτών, όπως ονομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος την Εορτή των Χριστουγέννων. «Τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της αγάπης, διότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός προσέλαβε το λίαν υποτιμητικό ανθρώπινο σώμα για να μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει Θεός», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε, λέγοντας: «Με την ταπεινωτική Του αυτή πράξη προς το ανθρώπινο γένος, επιθυμεί να χαρίσει την σωτηρία σε όλους τους ανθρώπους, να τους δώσει την δυνατότητα να αποκαταστήσουν τη σχέση τους μαζί Του, η οποία είχε διαταραχθεί με την παρακοή των πρωτοπλάστων».

  

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι να προετοιμαστούμε πνευματικά αυτές τις άγιες ημέρες, δια της νηστείας, της προσευχής και της συμμετοχής μας στις υπέροχες Ιερές Ακολουθίες που τελούνται την περίοδο αυτή, ώστε να δεχθούμε στις καρδιές μας τον Τεχθέντα Θεόν.

Back to top button