Ενημέρωση

Κυριακή ΙΣΤ’ Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου)

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, πρώτη Κυριακή της ευλογημένης και κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Επάνω Ελούντα.

    

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, κατά την οποία ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, επεσήμανε την αξία της ταπεινοφροσύνης και της συγγνώμης.

Με την παραβολή αυτή στην αρχή του Τριωδίου η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την μετάνοια που οδηγεί στην σωτηρία. Για να μπορέσουμε όμως να ακολουθήσουμε αυτή την οδό θα πρέπει πρωτίστως να ταπεινωθούμε ενώπιον του Θεού, συναισθανόμενοι τις αιτίες της απομάκρυνσής μας από Αυτόν, τα λάθη και τις αμαρτίες μας.

  

Και ολοκλήρωσε τον λόγο του, με την προτροπή όλοι μας να αξιοποιήσουμε την περίοδο του Τριωδίου με την προσευχή, την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία για να βρούμε τον δρόμο της σωτηρίας και να βιώσουμε ουσιαστικά το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Εγκαίνια της νέας αιθούσης του Ιερού Ναού και ευχήθηκε να αξιοποιηθεί καταλλήλως για την καλλιέργεια του Λόγου του Θεού.

  

Back to top button