Ενημέρωση

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βουλισμένη.

        

Την ευαγγελική περικοπή της ημέρας ανέλυσε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νικόδημος Κατρίνης, επισημαίνοντας πως ο σωστός χριστιανός είναι φως του κόσμου, που με το φωτεινό παράδειγμά του φωτίζει τους άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ζητά από εμάς τους χριστιανούς να ακτινοβολούμε το φως Του, να ακολουθήσουμε τον γεμάτο αγάπη και ελεημοσύνη δρόμου του, έτσι ώστε οι υπόλοιποι άνθρωποι να βλέπουν τα έργα μας και να δοξάζουν τον Θεό Πατέρα.

Εν συνεχεία ανεφέρθη στους Αγίους 630 Πατέρες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνας, τη μνήμη των οποίων τιμά η Εκκλησία μας την σημερινή ημέρα, υπογραμμίζοντας πως η Σύνοδος αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις διάφορες αιρέσεις που διαστρέβλωναν την αλήθεια της Εκκλησίας μας γύρω από το πρόσωπο του Κυρίου και διατράνωσε την πίστη της Ορθοδοξίας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

        

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 40θήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Σταυρακάκη.

Back to top button