Ενημέρωση

Λαμπρή πανήγυρις στη Σητεία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, η πόλη της Σητείας εόρτασε την Πολιούχο και Προστάτιδά της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το πρωί του Σαββάτου ετελέσθη κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας,   ιερουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβασμ. Μητροπολίτου μας κ. Γερασίμου και του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης   Σητείας κ. Κυρίλλου και. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε   η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου από τους Σεβασμ. Αρχιερείς, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη, τους Βουλευτές κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε θέματα Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζα και ετελέσθη Δοξολογία προς τιμήν του.

Τον λόγο έλαβε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Πρόεδρο, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πόλης της Σητείας και στα χριστιανικά και λοιπά μνημεία της και του προσέφερε μια επάργυρη εικόνα με την μορφή του Ιησού Χριστού στο κέντρο και εκατέρωθέν του την Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Γεώργιο, Προστάτη και Πολιούχο της πόλεως της Ιεράπετρας. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης σε κεντρικά σημεία της πόλεως.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος μετέβη στο Δημαρχείο Σητείας, όπου ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη της πόλεως.

Back to top button